Как да се оттича водата от опънатия таван?

Как да се оттича водата от опънатия таван?

Почти всеки клиент който си  поръчва таван, се пита какво би се случило, ако отгоре потече вода?

Нека се опитаме да проучим подробно ситуацията на теча. Като правило, доста  домове са изградени на един принцип - бетонни плочи, подредени един върху друг като къщичка от карти. Е, това със сигурност е, грубо казано. За бетона е известно, че е водонепропусклив. Въпросът е как водата попада под пода?

Фактът, че повечето от тези бетонни плочи имат "кухи" стави по между си. Е, не напълно, но не и бетон. Те са закрепени заедно по два начина: чрез заваряване на арматури и канали. Но това не са идеално стегнати стави. Има малки пропуски в изолацията. И често в тези кухини все още има нещо подобно на отломки.
Така през тези същите фуги и водата намира своя път надолу. Следва да се отбележи, че повече вода минава покрай ръба на стаята, на същото място, където се съединяват плочите, но това също се случва в средата на стаята, ако има бетонен фундамент пукнатини или дупки.
Разбира се, ако сте инсталирали окачения таван, след това по-голямата част от водата се натрупват в него.
Препоръчва се да не оттичате водата от тавана сами, защото по този начин Вие може да повредитеплатното на опънатия таван. Обърнете се към експертите.