Сатенени опънати тавани

Сатенени опънати тавани

Сатенени опънати  тавани

Сатенени тавани

Този вид на опънати тавани има специална текстура, благодарение на което интериорът придобива чертите на висок клас стил. Сатенени тавани са най-често използваните в класически интериори заедно с други декоративни елементи, присъщи на този уникален стил. Въпреки очевидната спецификата на прилагане на този тип таван могат да се използват в други интериор, в комбинация с други видове опънати тавани и дори се използва в няколко нива структури тавана. В зависимост от идеите на дизайнер сатенените тавани могат да се използват дори и в проектите за модерен интериорен дизайн.

Главната особеност е текстурата на тавана сатен, който в съчетание с подходящото осветление създава модели на светлина и сянка. Блестящият в светлината сатен плат носи на дома усещане за хармония и просперитет. Въпреки името сатенените опънати тавани са изработени не от същия материал, както и на PVC фолио с имитация на известната плат текстура. Благодарение на технологията на изработка този таван е много силен и издръжлив, освен това, той не пропуска вода и е с добри звукоизолационни свойства. PVC фолиото не подлежи на стареене, пожаробезопасен и екологосъобразен, модерен високотехнологичен материал, изключително качествен гипсокартон и по-обикновени бели опънати тавани.

Подобно на други видове опънати таван въз основа на един филм от поливинил хлорид, сатенените тавани са много непретенциозна по отношение на грижите. Избършете острието с влажна кърпа и таванът отново ще Ви зарадва със своята красота и уникалност.

Можете да разчитате на приблизителната стойност на тавана използвайки нашия калкулатор.

По - горе са изложени примери на сатенени тавани.