Матови опънати тавани

Матови опънати тавани

Матови опънати тавани

Матовите опънати тавани имам толкова много популярност във вътрешната украса, че тези платна вече се считат за класика. Тези опънати тавани са евтини, може да се постигне перфектно гладка повърхност на тавана и се предлагат в различни цветове.

Най-често матовите опънати тавани се използват като заместител на варосване и по-скъпи гипсокартонови конструкции. В допълнение, за разлика от мазилката, опънатите тавани изискват значително по-малко време, за да се инсталират и след инсталацията не се изисква почти никакво почистване.

Матираните опънати тавани са подходящи за всякакъв вид интериор, независимо дали са класически стил или тънък модерен гравьор. Универсален бял цвят с матова текстура са за перфектно обзаведени бани, коридори и всекидневни, а по-фините нюанси са подходящи за спални и деца. В зависимост от Вашите идеи матираният таван може да се комбинира с други видове тъкани и тавани на няколко нива.За разлика от гланцирания таван, матираният не отразява светлината толкова много, давайки стаята атмосфера на уют и спокойствие. Друга полезна сособеност на такива тавани е добра звукоизолация, което допълнително увеличава усещането за спокойствие.

Платно с матова повърхност ще Ви помогне да подчертае други характеристики на интериора и хармонично ще се смеси с общия състав на Вашия дом. В райони с високи стени, матовите окачени тавани ще помогнат визуално да се намали обема, докато гланцирани повърхности, напротив, те увеличават.

За да обобщим, изброени основните предимства на матирания опънат таван:
ниска цена;
трайност и устойчивост на стареене;
простота;
могат да бъдат пребоядисани.

Можете да разчитате на приблизителната стойност на тавана използвайки нашия калкулатор.

По -горе са изложени примери за матиран окачен таван в интериора.